Macbeth

Cia Teatrebrik

Direcció: Joan Gómez Ponsetí

MACBETH
Companyia Teatrebrik

Autor: W. Shakespeare / Direcció i adaptació: Joan Gómez Ponsetí / Traducció i elocució: Salvador Oliva / Ajudant de direcció: Genis Casals / Ajudantia d’elocució: Guillem Lloret / Cos: Los Corderos scl / Espai escènic: CanSeixanta / Il·luminació: August Viladomat / Espai sonor: Panxii Badii / Assessorament musical: David Costa / Vestuari i atrezzo: Nuri Tresserres i Anna del Barrio / Regidoria: Anna del Barrio / Fotografia: Xavi Olmos / Disseny gràfic: CanSeixanta / Actors: Rafel Ferre, Íngrid Calpe, Tere Solà, Salvador Duran, Llum Valle, Jaume Vicens, Eduard Serra, Neus Fernández, Mireia Pairó i Paula Vilagran,.

La companyia Teatrebrik torna als escenaris de la mà de William Shakespeare per adaptar una de les seves obres més fascinants i fosques, Macbeth, amb la què serà la desena producció teatral al llarg dels seus divuit anys de trajectòria com a companyia, dins el marc de les celebracions d’aquest any Shakespeare, que commemora els 400 anys de la seva mort.
El muntatge ens planteja l’acció en un món hostil, un desert d’un temps post-apocalíptic, amb escassetat d’aigua i on els enfrontaments per la supervivència se succeeixen. En aquest context, trobem Macbeth, general escocès i heroi victoriós de la guerra entre Noruega i Escòcia. De retorn del camp de batalla, el sorprenen tres bruixes misterioses amb l’anunci que… serà rei!.
Aquest auguri despertarà els instints més foscos i temeraris de Macbeth, que, juntament amb la seva esposa, planejaran l’assassinat del bon rei Duncan, monarca d’Escòcia, per ocupar el seu tron.
Però què passa “si el desig obtingut no ens satisfà?”
Aquest serà el començament d’un camí de suplici on la sang vol sang i començarà una espiral de violència i mort que acabarà capgirant els destins de tots els protagonistes.

En aquesta proposta, el protagonisme també recau en els elements escènics i de so, i en una estètica molt pensada per a què l’espectador es vegi immers dins l’aventura, i acompanyi a aquests personatges shakespearians tan actuals en el seu viatge particular per una muntanya russa d’emocions, despertant aquells instints que tenim més amagats.

El que és bonic és lleig
i el que és lleig és bonic.
El que és just és injust
i el que és injust és just.